Suuri Koralliriutta

Kuva: Antti Halonen

Suuri Koralliriutta on Toisissa tiloissa -kollektiivin vuoden 2018 pääteos, joka saa ensi-iltansa huhtikuussa Kontulassa ja toukokuussa Hampurissa. Syyskuussa Koralliriutalle voi matkata Frankfurtista tai Kannelmäestä käsin. Nelituntinen Suuri Koralliriutta on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu työpajasta, lounaasta ja yhdessä luotavasta esityksestä. Kutsumme kaikenikäiset ihmiset mukaan seikkailemaan yhdessä Koralliriutalle. Yhteinen tehtävämme on pitää Suuri Koralliriutta elossa!

Australian rannikolla sijaitseva Iso Valliriutta on maailman suurin, ainutlaatuinen ja uhanalainen ekosysteemi. Suuri Koralliriutta -esityksessä vierailemme koralliriutalla lentämättä kauas. Tässä kokemuksellisessa ja osallistavassa esityksessä muodostamme yhdessä osallistujien kanssa koralliriutan ja sen eliöyhteisön. Esitys alkaa työpajaosuudella, jonka aikana opimme muodostamaan yhdessä koralliriutan vedenalaisen maailman. Kokemusta tukevat mielikuvitukselliset valot sekä paikallisen muusikon, Kontulassa ja Kannelmäessä Esa Ruohon alias Lacklusterin, elektroninen musiikki. Näin syntyy elävä veistos ja alati muutoksessa oleva koreografia. Esityksen osallistujat ovat samaan aikaan katsojia ja tekijöitä, eli he muodostavat ja luovat esityksen itselleen. Ulkopuolisia katsojia ei ole. Suuri Koralliriutta sopii kaikenikäisille ja kuntoisille osallistujille. Erityistä harjaantuneisuutta ei tarvita. Tapahtumaa seuraavana päivänä järjestetään lisäksi kaikille avoin hiljainen mielenosoitus, jossa korallit ilmaisevat huolensa merten tilasta.

Hyppää rohkeasti mukaan vedenalaiseen maailmaan ja ota mukaan kummipoika, siskontyttö, isoäiti, vaari, serkku, naapurin täti tai vaikka oma isä tai äiti.

Suuri Koralliriutta ensi-ilta keväällä 2018 Suomessa ja Saksassa:
Helsingin ensi-ilta la 21.4. klo 11 Kontula Electronic -festivaalilla, Nuorten toimintakeskus Luupissa (Ostostie 4, Kontula). Vedenalainen mielenosoitus su 22.4. klo15, mielenosoitus lähtee Nuorten toimintakeskus Luupilta.
Saksan ensi-ilta la 26.5. klo 13 Dangerous Minds -festivaalilla (Kampnagel, Hampuri), toinen esitys su 27.5. klo 11 sekä vedenalainen mielenosoitus ma 28.5. klo 15.

Suuren Koralliriutan esitykset syyskuussa 2018 Suomessa ja Saksassa:
Esitykset Frankfurtissa Künstlerhaus Mousonturmissa la 22. ja su 23.9. klo 11, sekä vedenalainen mielenosoitus ma 24.9. klo 18.
Esitys la 29.9. klo 11 Kanneltalossa (Klaneettitie 5, Helsinki), ja vedenalainen mielenosoitus samana päivänä klo 15.

Esitys soveltuu parhaiten kouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille ja aikuisille. Alle 10-vuotiaat osallistuvat aikuisen seurassa. Kanneltalon esitys on maksuton. Kanneltalon esityksen osallistujien tulee ilmoittautua ennakkoon keskiviikkoon 26.9. mennessä. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen info [at] toisissatiloissa.net.

Työryhmä: Eeva Kemppi, Kati Korosuo, Kaisa-Liisa Logrén, Sanni Priha sekä valosuunnittelija Janne Björklöf.
Konsepti: Esa Kirkkopelto, työryhmä ja Toisissa tiloissa -kollektiivi.
Näyttämöllä Kanneltalossa: Eeva Kemppi, Kati Korosuo, Anu Nirkko ja Sanni Priha.
Kanneltalon esityksessä apuna: Johanna Etelävirta ja Helena Ratinen.
Äänisuunnittelu & musiikki Kontulassa ja Kanneltalossa: Esa Ruoho / Lackluster.
Äänisuunnittelu & musiikki Hampurissa: Richard von der Schulenburg.
Äänisuunnittelu & musiikki Frankfurtissa: Matthias Engelke.
Lavastuksen toteutus: Annika Saloranta.
Toisissa tiloissa tuotanto: Työryhmä sekä Jenni Kokkomäki.

Suuri Koralliriutta on Toisissa tiloissa -kollektiivin ja Kampnagelin yhteistuotanto. Kontulan ensi-ilta toteutettiin yhteistyössä Mad House Helsingin sekä Kontula Electronicin kanssa. Kampnagelissa teos oli osana Dangerous Minds -festivaalia, ja sitä tukivat tukevat Elbkulturfonds (Kulturbehörde Hamburg), Finnland Institut ja TINFO. Frankfurtissa Suuri Koralliriutta esitetään Künstlerhaus Mousonturmissa, yhteistyössä Tanzplattform Rhein-Mainin kanssa, esitystä tukee Alte Oper jonka Musikfestin yhteydessä esitys toteutetaan. Kannelmäen esitys toteutetaan yhteistyössä Kanneltalon kanssa.