Takaisin etusivulle

AVALOKITESHVARA SUPERCLUSTERS

Esityksen nimi juontuu buddhalaisesta tarustosta. Tarinan mukaan Avalokiteshvara oli alun perin muinainen intialainen prinssi, joka yhdessä muiden prinssitoveriensa kanssa etsi valaistumista. Avalokiteshvara tunsi niin syvää myötätuntoa kaikkia olentoja kohtaan, että valitsi kuljettavakseen kaikkein vaivalloisimman tien. Hän vannoi, ettei valaistuisi, ennen kun on saanut aikaan kaikkien maailmankaikkeuden olentojen valaistumisen ja vapautumisen.

Avalokiteshavara aloitti suunnattoman kosmisen parannustyön aina helvetin alimpia perukoita myöten. Saatuaan työnsä päätökseen helvetti täyttyi kuitenkin saman tien hukassa olevista olioista. Näky oli hyväntekijälle liikaa ja hän pirstoutui oman myötätuntoisen energiansa voimasta äärettömän moneen osaseen. Tällöin muut prinssit, jotka olivat jo valaistuneet, riensivät toverinsa avuksi ja kokosivat yhteen Avalokiteshvaran hajaantuneen ruumiin. Tuloksena oli monipäinen, -raajainen ja -silmäinen Buddha, kosmisen myötätunnon ruumiillistuma.

Avalokiteshvara Superclusters -projektia kannustaa tämänhetkinen planetaarinen tilanne, jonka globalisaatio on aikaansaanut ihmisten ympäristössä ja kokemuksessa. Pakolaisuus, hajaannus ja tungos ovat meille kaikille yhteisiä, ruumiitamme yhdistäviä tiloja. Mikä liikuttaa ja pitää yhdessä kaikkia noita levottomia, paikattomia ruumiita? Avalokiteshvara-hankkeen työhypoteesin mukaan tuo voima on myötätunto, jota voidaan tuntea ja harjoittaa vasta kun ruumiimme ovat tulleet toinen toisilleen riittävän oudoiksi.

Projekti varioi Avalokiteshvaran tarinaa ja etsii sen yhtymäkohtia oman elämämme ja planeetan elämän kanssa. Avalokiteshvaran ruumis hajaantuu erilaisiksi olioiden välistä myötätuntoa synnyttäviksi ja ilmentäviksi monikollisiksi ruumiillisiksi harjoitteiksi, joissa osanottajien ruumiit hajaantuvat ja kokoontuvat kosmisiksi rakenteiksi. Haasteena on muuttua “komponenteiksi”, eräänlaisiksi vähäisemmiksi, yksinkertaisemmiksi ja vähemmän itsenäisiksi olioiksi, jotta niistä koostuvat rakenteet voisivat yhdessä ylittää inhimillisen ymmärryksen ja havainnon skaalat. Projektin tarkoitus on avata, kohdata ja tutkia maailmatonta tilaa, jossa olioilla ei ole muuta tukea tai kotia kuin toinen toistensa ruumiit.