Susisafari

Susisafari on Toisissa tiloissa -kollektiivin osallistava vaellusesitys.

Kantaesitetty 16.-18.10.2014 Hampurissa, jota edelsi demoesitys Helsingissä 15.3.2014. Lisäksi esitetty Italiassa 16.7.2016. Nyt Susisafari Suomen ensi-illassa Helsingissä, Vantaalla ja Lahdessa loka-marraskuussa 2016!

Millaista on olla villi? Sudessa villi näyttäytyy joko vaarallisena tai jalona. Toisissa se herättää enemmän pelkoa, toisissa taas sympatiaa. Susi on myyteillä ladattu eläin, eikä sen toiminnan syitä ja ehtoja ole siksi aina helppo ymmärtää. Voisiko sudesta saada tietoa tarkastelemalla maailmaa sen näkökulmasta, silti kesyttämättä tai inhimillistämättä sitä?

Susisafarin tavoitteena on vierailla suden kokemusmaailmassa. Koska kyseessä on sosiaalinen laumaeläin, sutena olemista on viisainta lähestyä kollektiivisesti, sosiaalisena tapahtumana. Susisafari on pitkäkestoinen, kollektiivinen harjoite, jossa ihmiset kohtaavat toisensa susina yöaikaan kaupunkiympäristössä. Lainaamme susilta muutamia ominaisuuksia, jonka avulla “sudeksi” on helpointa tulla. Muutos tapahtuu vähitellen ja jokaisen omalla tavalla, ei sutta ulkoisesti matkien.

Syksyn 2016 Susisafareista pääosa toteutetaan yhteistyössä nuorisoteattereiden ja teatteriopistojen kanssa. Helsingissä pe 28.10. Susisafari toteutuu yhteistyössä Teatteri ILMI Ö:n kanssa, Lahdessa la 5.11. Susisafari toteutetaan yhteistyössä Lahden kansanopiston Teatterikoulutuksen kanssa, ja Vantaalla pe 11.11. Susisafari toteutetaan yhteistyössä Tikkurilan Teatterin kanssa. Syksyn 2016 esityskauden päättää pe 18.11. Susisafari Baltic Circle -festivaalilla, jossa esitys on poikkeuksellisesti englanninkielinen. Susisafarit toteutetaan Niilo Helanderin Säätiön tuella.

Tapahtumasta voi nauttia joko osallistumalla itse safariin Helsingissä, Tikkurilassa ja Lahdessa, tai Baltic Circle -festivaalilla Susisafaria voi tulla seuraamaan myös festivaalin loungeen esitysiltana klo 22.30 alkaen.

Mikäli haluatte osallistua Susisafarin vaellusesitykseen, tulee teidän ensin suorittaa Saalistajantutkinto, jonka jälkeen saatte lisätietoja tapahtumasta ja osallistumisohjeita.

Kutsumme lämpimästi teidät myös tutustumaan Susitietous -sivuillemme, joihin olemme keränneet materiaalia susista.

Tervetuloa villiin seuraan!

Other Spaces: Wolf Safari – trailer 3 min from Eskus on Vimeo.


Riistakamera polun varressa susia -Youtubevideo linkitetty osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=HPYy9XbHu9g#t=18, käyttäjältä ahven88.

helander-logo