KUVITTEELLISTEN OLENTOJEN KOKOELMA

Kuva Hieronymus Bosch

K-Stoerer-Kampnagel-ohne-Anschn-bis11mm-Kopie-1-300x114
Tt Logo Blk 48604312837 O

Kuvitteellisten olentojen kokoelma on Toisissa tiloissa -kollektiivin, Kampnagelin ja TEHDAS Teatterin yhteistuotanto.

TERVETULOA OUTOJEN OLENTOJEN SEURAAN!

Mielikuvituksemme syvyyksissä asuu loputtomasti kiehtovia, meille samaan aikaan sekä tuttuja että outoja olentoja. Olennot syntyvät leikkisässä mielessämme, aistimme rajoilla, siellä missä pelkomme ja unelmamme asustavat.

Kuvitteellisten olentojen kokoelma avaa ovet kollektiiviseen tajuntaamme, tarinoihin ja unissa elävien olentojen maailmaan. Ylisukupolvinen esitys kutsuu kaikki yli 6-vuotiaat kuvittelemaa ja jakamaan kuvitelmiamme yhdessä. Miltä tuntuu olla tarujen mystinen hirviö tai sukupuuttoon kuollut eläin? Millaista on kohdata unelmiesi lohikäärme?

Kokemuksellinen esitys tapahtuu kirjastossa tai museossa, paikassa jossa menneet, nykyiset ja tulevat sukupolvet elävät rinnakkain. Osallistuja on samanaikaisesti sekä esityksen tekijä että katsoja.

Esitys alkaa esityksellisillä luennoilla, joissa osallistujat tutustuvat erilaisiin kuvitteellisten olentojen alalajeihin, kuten satuhahmoihin, poliittisiin hirviöihin, myyttisiin jumaluuksiin ja sukupuuttoon kuolleisiin lajeihin. Toisissa tiloissa -kollektiivin kehittämien, kaikille soveltuvien ruumiillisten harjoitteiden avulla tutustutaan mielikuvituksessamme asuviin olentoihin ja herätellään niitä eloon intiimissä Studio-tilassa. Esityksen aikana vieraillaan myös kirjaston tai museon saleissa ja käytävillä tarkastellaan tuttua paikkaa uudesta näkökulmasta. Esitys toimii samalla arkistona, jossa voi tallentaa ja jakaa kokemuksia mielikuvituksemme tuottamista olennoista sekä menetetyistä ja katoavista lajeista.

Kuvittelullamme ei ole rajoja, tule kurkistamaan millaisia olentoja meissä elää!

 

KUVITTEELLISTEN OLENTOJEN KOKOELMA -VIDEOTEOS

Kuvitteellisten olentojen kokoelma -videoteos on osa TEHDAS Teatterin Poikkeus-Tila-Taide -teossarjaa.

Teoksessa kerromme miten voit tehdä “Etsi oma olentosi” -harjoitteen omassa kodissasi, mökillä tai jossakin muussa sinulle mieluisassa ja turvallisessa paikassa. Harjoitteessa voit ruumiillistaa eli tehdä näkyväksi jonkin kuvitteellisen olennon, joka elää vain mielikuvituksessa, tarinoissa tai menneessä ajassa. Voit tehdä harjoitteen yhdessä jonkun sinulle turvallisen ihmisen kanssa. Harjoite soveltuu kaikenikäisille ja voit tehdä sen itsellesi mukavalla tavalla.

Harjoite on osa Kuvitteellisten olentojen kokoelma -esitystä.

KIRJOITUKSIA JA ARVIOITA

Sari Havukainen: Ylisukupolvinen teos yli rajojen, TINFO 8.9.2021.

Annina Karhu: Toisissa tiloissa -kollektiivi johdattaa osallistujat tutkimaan kuvitteellisia olentoja pääkirjaston uumeniin, Turun Sanomat 5.9.2020.

Frida Maria Pessi: Hirviöksi muuttuminen rentouttaa, Turun Sanomat 8.9.2020.

Sari Havukainen: Turvallisesti mörköjen kanssa, TINFO 3.9.2020.

Jaakko Virrankoski: Kuvitteelliset olennot aktivoivat mielikuvituksen uumenet, Teatteri&Tanssi+Sirkus 6-7/2020.

TILAA KUVITTEELLISTEN OLENTOJEN KOKOELMA -HARJOITE-ESITYS

Lisätiedot ja esityksen tilaaminen: info@toisissatiloissa.net

Voit saapua esitykseen yksin tai yhdessä perheesi, isovanhempasi, kummisi, ystäväsi, naapurisi tai jonkun muun läheisen kanssa. Kuvitteellisten olentojen maailmaan ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset ja lapset kuudesta ikävuodesta ylöspäin. Alle 10-vuotiaat osallistuvat aikuisen seurassa.

TYÖRYHMÄ

Eeva Kemppi, Kaisa-Liisa Logrén, Minja Mertanen ja Jaakko Ruuska. Mukana teoksen suunnittelussa Jussi Lankoski.

Toisissa tiloissa tuotanto: Työryhmä sekä Jenni Kokkomäki.

Collection of Imaginary Beings käännös Liisa Muinonen.

En samling av inbillade varelser käännös Essi Brunberg.

MENNEET TAPAHTUMAT

Kuvitteellisten olentojen kokoelma -teoksen ruotsinkielinen ensi-ilta Samling av inbillade varelser koettiin Hangö Teaterträff -festivaalilla 11.6.2022 Hangon kaupunginkirjastossa. Toinen esitys 12.6.

Kuvitteellisten olentojen kokoelma:n Saksan ensi-ilta nähtiin Hampurissa 9.10.2021 taidemuseo Hamburger Kunsthallen tiloissa. Lisäksi kaksi esitystä 10.10. Saksan esitykset tuotettiin yhteistyössä kulttuuritalo Kampnagelin kanssa.

Kuvitteellisten olentojen kokoelma ensi-ilta 6.9.2020 osana TEHDAS Teatterin ja New Performance Turku -festivaalin ohjelmistoa Turun pääkirjastossa. Muut esitykset 12. ja 13.9. sekä 4.10.

Kuvitteellisten olentojen kokoelma -koululaisesitykset 15. ja 28.9.2020 Turun pääkirjastossa.

Kuvitteellisten olentojen kokoelma jatkaa Toisissa tiloissa -kollektiivin ylisukupolvista työskentelyä. Suuri Koralliriutta sai ensi-iltansa Hampurissa ja Kontulassa keväällä 2018.

Kuva Jenni KokkomäkiKuva Jenni KokkomäkiKuva Jaakko RuuskaKuva Jaakko RuuskaKuva Jenni KokkomäkiKuva Jaakko RuuskaKuva Jaakko RuuskaKuva Jaakko RuuskaKuva Jaakko RuuskaKuva Jaakko RuuskaKuva Jenni Kokkomäki
Previous
Next