OPERAATIO LUMIHIUTALE

Kuva Pasi Kirkkopelto

Operaatio Lumihiutale on kaikenikäisille ja -kuntoisille osallistujille avoin kaupunkitapahtuma Töölönlahden jäällä.

Toisissa tiloissa -kollektiivi on järjestänyt esityksen Operaatio Lumihiutale vuosina 2012 – 2013 laskiaissunnuntaina Helsingin Töölönlahdella. Tapahtumassa Toisissa tiloissa -kollektiivin taiteilijat toteuttavat ryhmän kehittämiä näyttäviä sosiaalisia koreografioita muodostavia harjoitteita Töölönlahden jäällä ja yleisö kokoontuu katsomaan esitystä ja nauttimaan lämmintä kaakaota ja pullaa Linnunlaulun huviloiden pihoille maksuttomassa kaupunkitapahtumassa.

Operaatio Lumihiutale järjestettiin vuosina 2012 – 2013. Se on pyritty järjestämään vuosittain laskiaissunnuntaina, mutta vuosina 2014-19 Operaatio Lumihiutaleen esittäminen on osoittautunut mahdottomaksi tai liian vaaralliseksi heikkojen jääolosuhteiden vuoksi.

Esityksestä onkin tullut eräänlainen indikaattori ilmastonmuutoksen etenemiselle, joka havainnollistaa ilmastonmuutoksen vaikutuksia ihmisten arkeen hyvin konkreettisella tavalla.

TULOSSA

Operaatio Lumihiutale järjestetään vuosittain laskiaissunnuntaina Töölönlahden jäällä mikäli jääolosuhteet sallivat. Seuraavan kerran operaatiota tavoitellaan 2020!

Kuva Jan KailaKuva Jan KailaKuva Jan Kaila