SUURI KORALLIRIUTTA

Kuva Johanna Huiskonen

TERVETULOA SEIKKAILEMAAN KORALLIRIUTALLE!

Suuri Koralliriutta on Toisissa tiloissa -kollektiivin tapahtumakokonaisuus, joka koostuu työpajasta, lounaasta, yhdessä luotavasta esityksestä ja hiljaisesta mielenosoituksesta. Kutsumme sekä aikuiset että lapset mukaan seikkailemaan yhdessä Koralliriutalle – Meidän tehtävämme on pitää Suuri Koralliriutta elossa!

Australian rannikolla sijaitseva Iso Valliriutta on maailman suurin, ainutlaatuinen ja uhanalainen ekosysteemi. Suuri Koralliriutta -esityksessä vierailemme koralliriutalla lentämättä kauas. Tässä kokemuksellisessa ja osallistavassa esityksessä muodostamme yhdessä osallistujien kanssa koralliriutan ja sen eliöyhteisön.

Esitys alkaa työpajaosuudella, jonka aikana opimme muodostamaan yhdessä koralliriutan vedenalaisen maailman. Kokemusta tukevat mielikuvitukselliset valot sekä musiikki. Näin syntyy elävä veistos ja alati muutoksessa oleva koreografia.

Esityksen osallistujat ovat samaan aikaan katsojia ja tekijöitä, eli he muodostavat ja luovat esityksen itselleen. Ulkopuolisia katsojia ei ole. Suuri Koralliriutta sopii kaikenkuntoisille yli 6-vuotiaille osallistujille, sekä lapsille että aikuisille (alle 12-vuotiaat osallistuvat aikuisen seurassa). Erityistä harjaantuneisuutta ei tarvita.

Osana Suuri Koralliriutta -tapahtumakokonaisuutta  järjestetään lisäksi kaikille avoin hiljainen mielenosoitus, jossa korallit ilmaisevat huolensa merten tilasta.

KIRJOITUKSIA JA ARVIOITA

Maria Säkö: Suuri Koralliriutta syntyy lasten ja aikuisten voimin – esityksen kuntopiireissä opiskellaan rauskun ja merihevosen eleitä, Helsingin Sanomat 30.9.2018

Seuraavat kirjoitukset käsittelevät Suurta Koralliriuttaa  muiden esitysten ja aiheiden joukossa.

Mustekala.fi, Suuri Koralliriutta mainittu monen muun mukana.

Korallista osana Dangerous Minds -festivaalin muitakin esityksiä, artikkelissa Kinder-und Jugendtheater: Jenseits von Hotzenplotz, Theater heute, heinäkuun 2018 numero.

Maria Säkö: Ilmastonmuutoksen vai ihmisenmuutoksen esitykset?, Mustekala 18.12.2018.

TILAA SUURI KORALLIRIUTTA -HARJOITE-ESITYS

Lisätiedot ja esityksen tilaaminen: info@toisissatiloissa.net

Hyppää rohkeasti mukaan vedenalaiseen maailmaan ja ota mukaan kummipoika, siskontyttö, isoäiti, vaari, serkku, naapurin täti tai vaikka oma isä tai äiti. Suurelle Koralliriutalle ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset ja lapset kuudesta ikävuodesta ylöspäin. Alle 12-vuotiaat osallistuvat aikuisen seurassa.

Kuva Johanna HuiskonenKuva Johanna HuiskonenKuva Sanni PrihaKuva Sanni PrihaKuva Sanni PrihaKuva Sanni PrihaKuva Sanni PrihaKuva Sanni Priha
Previous
Next

TYÖRYHMÄ

Eeva Kemppi, Kati Korosuo, Kaisa-Liisa Logrén, Sanni Priha sekä valosuunnittelija Janne Björklöf.

Konsepti: Esa Kirkkopelto, työryhmä ja Toisissa tiloissa -kollektiivi.

Äänisuunnittelu & musiikki: Esa Ruoho / Lackluster (Kontula, Kanneltalo ja Stoa), Richard von der Schulenburg (Hampuri) ja Matthias Engelke (Frankfurt).

Lavastuksen toteutus: Annika Saloranta.

Toisissa tiloissa tuotanto: Työryhmä sekä Jenni Kokkomäki.

ESITETTY

Suuri Koralliriutta vieraili JUNIORfestivaalilla Torontossa, Kanadassa kolmella esityksellä 21.-23.5.2022. Lue lisää JUNIOR-festivaalin omilta verkkosivuilta.

Suuri Koralliriutta ensi-ilta 21.4.2018 sekä Vedenalainen mielenosoitus 22.4.2018  Kontula Electronic -festivaalilla (Helsinki).

Suuri Koralliriutta Saksan ensi-ilta 26.5.2018, toinen esitys 27.5. sekä Vedenalainen mielenosoitus ma 28.5.2018 Dangerous Minds -festivaalilla (Kampnagel, Hampuri).

Suuri Koralliriutta 22. ja 23.9.2018 sekä Vedenalainen mielenosoitus 24.9.2018 Frankfurtissa Künstlerhaus Mousonturmissa

Suuri Koralliriutta sekä Vedenalainen mielenosoitus 29.9.2018 Kanneltalossa (Helsinki).

Suuri Koralliriutta osana Hurraa! festivaalia 16.3. ja 24.3.2019 Stoassa sekä Vedenalainen mielenosoitus 16.3. Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

K-Stoerer-Kampnagel-ohne-Anschn-bis11mm-Kopie-1-300x114
KELogo-1-150x100
MH_turkoosi-logo-1-150x150

Suuri Koralliriutta on Toisissa tiloissa -kollektiivin ja Kampnagelin yhteistuotanto. Kontulan ensi-ilta toteutettiin yhteistyössä Mad House Helsingin sekä Kontula Electronicin kanssa. Kampnagelissa teos oli osana Dangerous Minds -festivaalia, ja sitä tukivat Elbkulturfonds (Kulturbehörde Hamburg), Finnland Institut ja TINFO.

Kuva Jenni KokkomäkiKuva Jenni KokkomäkiKuva Alte Oper Frankfurt / © Achim ReissnerKuva Alte Oper Frankfurt / © Achim ReissnerKuva Joel HaapamäkiKuva Jaakko RuuskaKuva Salli Siivonen
Previous
Next