KUVITTEELLISTEN OLENTOJEN KOKOELMAKuva Hieronymus Bosch

TERVETULOA OUTOJEN OLENTOJEN SEURAAN!

Kuvitteellisten olentojen kokoelma on Toisissa tiloissa -kollektiivin uusin teos, joka saa ensi-iltansa Turun pääkirjastossa syyskuussa. Esitys avaa ovet mielikuvitukseen, tarinoihin ja unissa elävien olentojen maailmaan. Miltä tuntuu olla tarujen mystinen hirviö tai sukupuuttoon kuollut eläin? Millaista on kohdata unelmiesi lohikäärme? Kirjasto on paikka, jossa menneet, nykyiset ja tulevat sukupolvet elävät rinnakkain. Esitys kutsuu eri-ikäiset ihmiset kuvittelemaan yhdessä ja jakamaan omia kuvitelmiaan turvallisessa seurassa – ja turvalliset etäisyydet huomioiden.
 

Kokemukselliseen esitykseen osallistuja on samanaikaisesti sekä esityksen tekijä että katsoja. Erilaisten helppojen, kaikille soveltuvien harjoitteiden avulla tutustutaan kollektiivisessa tajunnassamme asuviin olentoihin ja herätellään niitä eloon ruumiillisesti kirjaston Studio-tilassa. Esityksen aikana vieraillaan myös kirjaston käytävillä ja tarkastellaan tuttua paikkaa ja siellä oleilevia olentoja uudesta näkökulmasta.

Esitys toimii museona ja arkistona, jossa voi tallentaa ja jakaa kokemuksia menetetyistä ja katoavista lajeista sekä mielikuvituksemme tuottamista olennoista.

Kuvittelullamme ei ole rajoja, tule kurkistamaan millaisia olentoja meissä elää!

KUVITTEELLISTEN OLENTOJEN KOKOELMA -VIDEOTEOS

Kuvitteellisten olentojen kokoelma -videoteos on osa TEHDAS Teatterin Poikkeus-Tila-Taide -teossarjaa.

Teoksessa kerromme miten voit tehdä “Etsi oma olentosi” -harjoitteen omassa kodissasi, mökillä tai jossakin muussa sinulle mieluisassa ja turvallisessa paikassa. Harjoitteessa voit ruumiillistaa eli tehdä näkyväksi jonkin kuvitteellisen olennon, joka elää vain mielikuvituksessa, tarinoissa tai menneessä ajassa. Voit tehdä harjoitteen yhdessä jonkun sinulle turvallisen ihmisen kanssa. Harjoite soveltuu kaikenikäisille ja voit tehdä sen itsellesi mukavalla tavalla.

Harjoite on osa Kuvitteellisten olentojen kokoelma -esitystä.

KIRJOITUKSIA JA ARVIOITA

Annina Karhu: Toisissa tiloissa -kollektiivi johdattaa osallistujat tutkimaan kuvitteellisia olentoja pääkirjaston uumeniin, Turun Sanomat 5.9.2020.

Frida Maria Pessi: Hirviöksi muuttuminen rentouttaa, Turun Sanomat 8.9.2020.

Sari Havukainen: Turvallisesti mörköjen kanssa, TINFO 3.9.2020.

Jaakko Virrankoski: Kuvitteelliset olennot aktivoivat mielikuvituksen uumenet, Teatteri&Tanssi+Sirkus 6-7/2020.

TULOSSA

Collection of Imaginary Beings Saksan ensi-ilta Kampnagelissa, Hampurissa, keväällä 2021.

Voit saapua esitykseen yksin tai yhdessä perheesi, isovanhempasi, kummisi, ystäväsi, naapurisi tai jonkun muun läheisen kanssa. Kuvitteellisten olentojen maailmaan ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset ja lapset kuudesta ikävuodesta ylöspäin. Alle 10-vuotiaat osallistuvat aikuisen seurassa.

K-Stoerer-Kampnagel-ohne-Anschn-bis11mm-Kopie-1-300x114
Tt Logo Blk 48604312837 O

Kuvitteellisten olentojen kokoelma on Toisissa tiloissa -kollektiivin, Kampnagelin ja TEHDAS Teatterin yhteistuotanto.

TYÖRYHMÄ

Eeva Kemppi, Kaisa-Liisa Logrén, Minja Mertanen ja Jaakko Ruuska. Mukana teoksen suunnittelussa Jussi Lankoski.

Toisissa tiloissa tuotanto: Työryhmä sekä Jenni Kokkomäki.

MENNEET TAPAHTUMAT

Kuvitteellisten olentojen kokoelma ensi-ilta 6.9.2020 osana TEHDAS Teatterin ja New Performance Turku -festivaalin ohjelmistoa Turun pääkirjastossa. Muut esitykset 12. ja 13.9. sekä 4.10.

Kuvitteellisten olentojen kokoelma -koululaisesitykset 15. ja 28.9.2020 Turun pääkirjastossa.

Kuvitteellisten olentojen kokoelma jatkaa Toisissa tiloissa -kollektiivin ylisukupolvista työskentelyä. Suuri Koralliriutta sai ensi-iltansa Hampurissa ja Kontulassa keväällä 2018.

Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Previous
Next