ELISENVAARA-PIEKSÄMÄKI: UUDELLEENKYTKENTÖJÄKuva Jaakko Ruuska

ELISENVAARA-PIEKSÄMÄKI: UUDELLEENKYTKENTÖJÄ

Valtiorajojen katkaisema, monilta kohdiltaan suljettu ja osittain raunioitunut junarata herätetään uudelleen eläväksi, ihmisten ja ei-inhimillisten toimijoiden uudenlaisien kohtaamisten tiloiksi. Toisissa tiloissa kollektiivin ja Jaakko Ruuskan toteuttamat esitykset ovat osa Ruuskan monitaiteellista taiteellisen tutkimuksen hanketta Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan.

ARCHIPELAGO MOUNTAIN

Toisissa tiloissa -kollektiivi osallistui Jaakko Ruuskan installaatioon ”Spatial disconnections #1″, joka esitettiin Archipelago Mountain -näyttelyssä (28.11.-12.12.2018 Exhibition Laboratory, Helsinki).

TULOSSA

Kesällä 2019 toteutetaan Uudelleenkytkentä #1 Parikkala-Elisenvaara, Uudelleenkytkentä #2 Savonlinna-Rantasalmi ja Uudelleenkytkentä #3 Pieksämäki-Rantasalmi) – seuraa näitä sivuja, tiedotamme lisää!

Rautatien rauniolla käyttöfunktio on siirtynyt kuvitteellisen ja mahdollisen alueelle. Vaikka rautatiestä olisi jäljellä enää vain kapea jälki, sitä seuraamalla voi edelleen kulkea toisiin tiloihin. Hylätyn rautatien reuna-alueilla avautuu tila uusille kohtaamisille.

Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska
Kuva Jaakko Ruuska

TYÖRYHMÄ

Jaakko Ruuska (koollekutsuja)

Toisissa tiloissa -kollektiivi

valokuvataiteilija Hanna Koikkalainen

Osuuskunta Lahden Seudun Elämysmatkat (Uudelleenkytkentä #1 Parikkala-Elisenvaara)

ESITETTY

Ensimmäiset esitykset hankkeesta tapahtuvat kesän 2019 aikana.

Taike Pysty V2
LOGO
Ep
Logot 300x200
SinffLogo

Hanketta ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus, Niilo Helanderin Säätiö, Osuuskunta Lahden Seudun Elämysmatkailu, Suomen Kulttuurirahasto, Pieksämäen kaupunki ja Savonlinna International Nature Film Festival. Kiitos Väylävirasto (entinen liikennevirasto).
Kuva Jaakko Ruuska