Siltoja ilman rantoja

Avalokuva

© Paula Tella

 

Siltoja ilman rantoja (Avalokiteshvara work-in-progress)                                 

Vuoden 2015 Baltic Circle –festivaalilla esitettiin projektin ensimmäinen osa ”The Practice of Avalokiteshvara − Siltoja ilman rantoja”, joka koostui kahdesta aamuharjoituksesta ja yhdestä yleisölle avoimesta harjoituksesta.                                                   

Avalokiteshvarassa osanottajien ruumiit muodostavat hitaasti muuttuvia kosmisia rakenteita. Haasteena on muuttua “komponenteiksi”, eräänlaisiksi vähäisemmiksi, yksinkertaisemmiksi ja vähemmän itsenäisiksi olioiksi, jotta niistä koostuvat rakenteet voisivat yhdessä ylittää inhimillisen ymmärryksen ja havainnon skaalat. Projektin tarkoitus on avata, kohdata ja tutkia maailmatonta tilaa, jossa olioilla ei ole muuta tukea tai kotia kuin toinen toistensa ruumiit.

Projektia kannustaa tämänhetkinen planetaarinen tilanne, jossa pakolaisuus, hajaannus ja tungos ovat meille kaikille yhteisiä, ruumiitamme yhdistäviä tiloja. Mikä liikuttaa ja pitää yhdessä kaikkia noita levottomia, paikattomia ruumiita? Hankkeen työhypoteesin mukaan tuo voima on myötätunto, jota voidaan tuntea ja harjoittaa vasta kun ruumiimme ovat tulleet toinen toisilleen riittävän oudoiksi! Nimen hankkeelle antaa myötätunnon Buddha, jonka ruumis esitetään usein lukemattomista käsistä, päistä ja silmistä koostuvana.