TYÖPAJAT

Kuva Laura Jantunen

TYÖPAJAT

Toisissa tiloissa -kollektiivin työpajatoiminnan käynnisti vuonna 2009 ensi kertaa järjestetty, suosittu Salainen uudelleenkoulutusleiri. Sittemmin Toisissa tiloissa on kehittänyt ja toteuttanut erilaisia työpajakonsepteja niin lapsille kuin aikuisille, korkeakouluihin ja peruskouluihin, Suomeen ja ulkomaille, sekä esitysten ja tapahtumien yhteyteen että muuten vaan.

Toisissa tiloissa -harjoitteen periaate on, että sen voi toteuttaa kuka tahansa aiemmasta kokemuksesta tai harjaantuneisuudesta riippumatta. Lähtökohtaisesti Toisissa tiloissa -harjoitetta ei voi toteuttaa oikein tai väärin, jokainen tulkinta harjoitteesta on yhtä arvokas! Toisissa tiloissa -työpajat koostuvat harjoitteista, joita kollektiivi on vuosien varrella kehittänyt yli sata, ja joita kehitetään edelleen ryhmän viikkotreeneissä sekä räätälöidysti eri teemoista käsin.

Myös kollektiivin esitykset pohjautuvat Toisissa tiloissa -harjoitteille, ja useimpiin ryhmän esityksiin kuuluukin työpajaosuus. Harjoitteiden tekeminen on nautinnollista, hauskaa ja uusia näkökulmia avartavaa – niitä ei siis tarvitse jännittää lainkaan! Työpajojen ja osallistavien esitysten lisäksi ryhmän harjoitteita pääset kokeilemaan vuosittain järjestettävillä TRIPIT! -harjoitefestivaaleilla!

Toisissa tiloissa -työpajat sopivat kaikille, iästä, kunnosta ja aiemmasta harrastuneisuudesta riippumatta. Työpajat voidaan sovittaa osallistujien tilanteen mukaan kevyiksi tai sporttisiksi, ja niiden pedagoginen sisältö voidaan myös suunnitella osallistujien mukaiseksi. Työpajoja voidaan myös pitää sarjoina, jolloin osallistujat perehtyvät useamman kerran aikana myös vaativampiin Toisissa tiloissa -harjoitteisiin.

KIRJOITUKSIA JA ARVIOITA

Eeva Kauppinen, Salainen uudelleenkoulutus. Nyt., Kaleva, 31.7.2009.

ESITETTY

Eri aiheisia Toisissa tiloissa työpajoja on järjestetty useita vuosien varrella, muun muassa Aalto-yliopistossa, EMMA -Espoon modernin taiteen museossa, Aboa Vetus & Ars Nova -Historian ja nykytaiteen museossa, Helsingin työväenopiston Metsäfestivaalilla, Korkeasaaressa, Mad House Helsinki -festivaalilla, Korjaamon lastenmarkkinoilla, Annantalolla, Skogenin residenssissä Göteborgissa, Aarhusin yliopistossa Tanskassa ja Hampurissa Winterhuder Reformschule:n peruskoulun oppilaille.

TILAA TYÖPAJA!

Toisissa tiloissa -työpajat sopivat kaikille, iästä, kunnosta ja aiemmasta harrastuneisuudesta riippumatta. Työpajat voivat olla eri mittaisia, noin kolmesta tunnista kokonaiseen päivään. Työpajojen harjoitteet ovat oivallinen, helppo ja miellyttävä tapa irtautua hetkellisesti ihmisen hahmosta ja identiteetistä.

Voimme räätälöidä ja sovittaa työpajan sisältämiä harjoitteita hyvin monenlaisiin eri teemoihin.

Ota yhteyttä ja sovi omasta työpajasta! info@toisissatiloissa.net

SALAINEN UUDELLEENKOULUTUSLEIRI

Toisissa tiloissa -kollektiivin työpajatoiminnan käynnisti vuonna 2009 ensi kertaa järjestetty Salainen uudelleenkoulutusleiri, joka on toteutettu vuosina 2009-14 useamman kerran Helsingissä, Tampereella, Hailuodossa, Porissa, Pietarissa (Venäjä), Ammanissa (Jordania), Leccossa (Italia) ja Aarhusissa (Tanska).

Kuva Jenni KokkomäkiKuva Jenni KokkomäkiKuva Jenni KokkomäkiKuva Jenni KokkomäkiKuva Jenni Kokkomäki